مطالعات اولیه متعدد نشان داد که به نظر می رسد ارتباط قوی بین تولید میوه خشک و سبزیجات و محافظت در برابر سرطان وجود دارد. برخلاف مطالعات مورد-شاهدی، مطالعات کوهورت، که گروههای بزرگی از افراد اولیه سالم را برای سالها دنبال میکنند، عموماً اطلاعات قابل اعتمادتری نسبت به مطالعات مورد-شاهدی ارائه میدهند، زیرا آنها بر اطلاعات گذشته متکی نیستند. و به طور کلی، داده های مطالعات کوهورت به طور مداوم نشان نداده اند که رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات از سرطان پیشگیری می کند.
به عنوان مثال، در طی یک دوره 14 ساله در مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان بهداشت، مردان و زنانی که بیشترین مصرف میوه و سبزیجات (8+ وعده در روز) را داشتند به همان اندازه احتمال ابتلا به سرطان داشتند. به عنوان کسانی که کمترین وعده روزانه (زیر 1.5) را خوردند. [3]
یک متاآنالیز مطالعات کوهورت نشان داد که مصرف بیشتر میوه و سبزیجات خطر مرگ ناشی از سرطان را کاهش نمی دهد. [2]
احتمال بیشتری وجود دارد که خرید عمده میوه خشک برخی از انواع میوه ها و سبزیجات ممکن است در برابر برخی سرطان ها محافظت کنند.
مطالعهای که توسط فاروید و همکارانش انجام شد، گروهی از 90476 زن یائسه را به مدت 22 سال دنبال کرد و نشان داد آنهایی که بیشترین میوه را در دوران نوجوانی میخوردند (حدود 3 وعده در روز) در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف (0.5 وعده) را مصرف میکردند. در روز) خطر ابتلا به سرطان سینه 25 درصد کمتر بود. کاهش قابل توجهی در سرطان سینه در زنانی که در دوران نوجوانی سیب، موز، انگور و ذرت بیشتری مصرف کرده بودند، و در اوایل بزرگسالی پرتقال و کلم پیچ خورده بودند. هیچ محافظتی از نوشیدن آب میوه در سنین پایینتر یافت نشد. [9]
فاروید و همکارانش 90534 زن یائسه را از Nurses’ Health Study II طی 20 سال دنبال کردند و دریافتند که دریافت فیبر بیشتر در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. هنگام مقایسه بالاترین و کمترین فیبر دریافتی از میوه ها و سبزیجات، زنانی که بیشترین فیبر مصرفی میوه را داشتند، 12 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را داشتند. افرادی که بیشترین مصرف فیبر گیاهی را داشتند، 11 درصد کاهش خطر داشتند.
پس از پیگیری 182145 زن در مطالعه I و II Nurses' Health Study I و II به مدت 30 سال، تیم فاروید همچنین دریافت که زنانی که روزانه بیش از 5.5 وعده میوه و سبزیجات (به ویژه سبزیجات چلیپایی و زرد/نارنجی) می خورند، 11 درصد خطر کمتری دارند. سرطان سینه نسبت به کسانی که 2.5 وعده یا کمتر خوردند. مصرف سبزیجات به ازای هر دو وعده اضافی سبزی که در روز مصرف می شود، به شدت با خطر ابتلا به تومورهای گیرنده استروژن منفی 15 درصد کمتر مرتبط است. مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات با خطر کمتر سایر تومورهای تهاجمی از جمله تومورهای غنی شده با HER2 و تومورهای پایه مانند همراه بود. [11]
گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان و موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان نشان می دهد که سبزیجات غیر نشاسته ای - مانند کاهو و سایر سبزیجات برگ دار، بروکلی، بوک چوی، کلم، و همچنین سیر، پیاز و مانند آن- و میوه ها "احتمالا" در برابر چندین نوع سرطان از جمله سرطان های دهان، گلو، جعبه صدا، مری و معده محافظت می کند. میوه احتمالا در برابر سرطان ریه نیز محافظت می کند. [12]
اجزای خاص میوه ها و سبزیجات نیز ممکن است در برابر سرطان محافظت کنند. مثلا:
مجموعه ای از تحقیقات ناشی از یافته های مطالعه پیگیری متخصصان سلامت نشان می دهد که گوجه فرنگی ممکن است به محافظت از مردان در برابر سرطان پروستات، به ویژه انواع تهاجمی آن کمک کند. [12] یکی از رنگدانههایی که به گوجهفرنگیها رنگ قرمز میدهد - لیکوپن - میتواند در این اثر محافظتی نقش داشته باشد. اگرچه چندین مطالعه به غیر از مطالعه متخصصان سلامت نیز ارتباط بین گوجه فرنگی یا لیکوپن و سرطان پروستات را نشان داده اند، برخی دیگر فقط یک ارتباط ضعیف را پیدا نکرده اند. [14]
با این حال، به طور کلی، این مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی (به ویژه محصولات گوجه فرنگی پخته شده) و سایر غذاهای حاوی لیکوپن ممکن است بروز سرطان پروستات را کاهش دهد. [12] لیکوپن یکی از چندین کاروتنوئید (ترکیباتی که بدن می تواند به ویتامین A تبدیل شود) است که در میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یافت می شود، و تحقیقات نشان می دهد که غذاهای حاوی کاروتنوئید ممکن است در برابر سرطان ریه، دهان و گلو محافظت کنند. [12] اما تحقیقات بیشتری برای درک رابطه میوه خشک عمده دقیق بین میوه ها و سبزیجات، کاروتنوئیدها و سرطان مورد نیاز است.
دیابت
برخی تحقیقات به طور خاص به این موضوع می پردازند که آیا میوه ها با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند یا خیر. در حالی که هنوز تحقیقات فراوانی در این زمینه وجود ندارد، نتایج اولیه قانع کننده هستند.
مطالعه ای روی بیش از 66000 زن در مطالعه سلامت پرستاران، 85104 زن از مطالعه سلامت پرستاران II و 36173 مرد از مطالعه پیگیری متخصصان سلامت - که عاری از بیماری های مزمن عمده بودند - نشان داد که مصرف بیشتر میوه های کامل - به خصوص زغال اخته، انگور و سیب - با خطر کمتر دیابت نوع 2 مرتبط بود. یافته مهم دیگر این بود که مصرف بیشتر آب میوه با خطر بالاتر دیابت نوع 2 مرتبط است. [15]
علاوه بر این، مطالعه ای روی بیش از 70000 پرستار زن 38 تا 63 ساله که از بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت عاری بودند، نشان داد که مصرف سبزیجات و میوه های برگ سبز با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. در حالی که قطعی نیست، تحقیقات همچنین نشان داد که مصرف آب میوه ممکن است با افزایش خطر در بین زنان مرتبط باشد. (16)
مطالعه ای روی بیش از 2300 مرد فنلاندی نشان داد که سبزیجات و میوه ها، به ویژه انواع توت ها، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند. [17]
وزن
دادههای حاصل از مطالعات بهداشت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت نشان میدهد زنان و مردانی که مصرف میوهها و سبزیجات خود را در یک دوره 24 ساله افزایش دادهاند، نسبت به افرادی که به همان میزان یا همان مقدار مصرف میکنند، احتمال کاهش وزن بیشتری دارند. که مصرف خود را کاهش دادند. توت ها، سیب، گلابی، سویا و گل کلم با کاهش وزن مرتبط بودند در حالی که سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، ذرت و نخود فرنگی با افزایش وزن مرتبط بودند. [1] با این حال، به خاطر داشته باشید که افزودن محصولات بیشتر به رژیم غذایی لزوما به کاهش وزن کمک نمی کند مگر اینکه جایگزین غذای دیگری مانند کربوهیدرات های تصفیه شده نان سفید و کراکر شود.