GI وعده های غذایی آزمایشی با بیان سطح افزایشی هر شرکت کننده در زیر مقادیر منحنی گلوکز خون (iAUC) برای وعده غذایی آزمایشی به عنوان درصدی از میانگین iAUC همان شرکت کننده برای سه وعده غذایی شاهد نان سفید محاسبه شد. مقادیر iAUC با استفاده از قانون ذوزنقه ای محاسبه شد و ناحیه زیر ناشتا را نادیده گرفت. به منظور محاسبه iAUC، گلوکز ناشتا به عنوان میانگین اولین اندازه گیری غلظت گلوکز در زمان های 5- و 0 دقیقه در نظر گرفته شد. مقادیر GI > 2*انحراف استاندارد (SD) بالاتر از میانگین حذف شدند و با میانگین مقادیر باقی مانده جایگزین شدند. مقادیر GI و iAUC به صورت میانگین ± SEM بیان شد.
با استفاده از توزیع t و با فرض میانگین ضریب تغییرات (CV) در تغییرات فردی مقادیر iAUC 25%، n = 10 شرکت کننده 80% قدرت برای تشخیص 33% تفاوت در iAUC با 2 دنباله P < 0.05 داشتند.
تحلیل آماری
تجزیه و تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SAS (SAS Inst. Version 8.2; Gary, NC) انجام شد. داده ها توسط دو فرد مختلف وارد یک صفحه گسترده شدند و مقادیر برای اطمینان از رونویسی دقیق مقایسه شدند. تفاوت دوتایی در GI و iAUC بین کنترل نان سفید و سه مکانیسم (اثر GI؛ اثر جابجایی؛ اثر فروکتوز "کاتالیزوری") برای هر یک از 4 میوه خشک (خرما، زردآلو، کشمش، سلطانها) با آزمون دانت ارزیابی شد. با P < 0.05 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
در تنوع شرکت کنندگان از غذای مرجع
میانگین CV مقادیر iAUC پس از 3 وعده غذایی شاهد نان سفید 14.6٪ بود که رضایت بخش در نظر گرفته می شود (مقادیر < 30٪ رضایت بخش در نظر گرفته می شوند (ISO 26642:2010)).
پاسخ های گلیسمی پس از غذا و شاخص گلیسمی
جدول 4 GI 4 میوه خشک و اثرات آنها بر پاسخ های گلیسمی پس از غذا را از طریق سه مکانیسم ارزیابی شده نشان می دهد (اثر GI؛ اثر جابجایی؛ اثر فروکتوز کاتالیزوری). همه میوه های خشک پاسخ گلیسمی پس از غذا را کاهش دادند و GI کمتر از نان سفید داشتند. با این حال، تنها زردآلوهای خشک (GI = 42 ± 5)، کشمش (GI = 55 ± 5)، و سلطانا (51 ± 4) اثر GI قابل توجهی را نشان دادند (P < 0.05). هنگامی که نیمی از کربوهیدرات موجود در نان سفید جایگزین شد، تمام میوه های خشک پاسخ گلیسمی پس از غذا را کاهش دادند. با این حال، تنها زردآلو خشک (GI = 57 ± 5) به طور قابل توجهی پاسخ گلیسمی را از طریق اثر جابجایی کاهش داد (P = 0.025). هیچ یک از میوه های خشک اثر فروکتوز "کاتالیزوری" مفیدی را نشان نداد.
بحث
مطالعه حاضر نشان میدهد که میوههای خشک (خرما، زردآلو، کشمش و سلطانها) دارای GI پایین تا متوسط هستند. هنگامی که نیمی از کربوهیدرات موجود در نان سفید جایگزین شد، همه میوههای خشک GI را کاهش دادند و زردآلوهای خشک اثر جابجایی قابل توجهی را نشان دادند. هیچ یک از میوه های خشک اثر فروکتوز "کاتالیزوری" مفیدی را نشان نداد.
یافته ها در رابطه با سایر مطالعات و مکانیسم های بالقوه
اگرچه تعداد محدودی کارآزمایی برای ارزیابی تأثیر میوههای خشک بر پیامدهای سلامت قلبی متابولیک وجود دارد، یافتههای ما با کارآزماییهای قبلی که نشان میداد میوههای خشک دارای GI1،2،3،4،5،6،7 پایین تا متوسط هستند، مطابقت دارد. کاهش قند خون پس از غذا 3،6،7،8،9،10،11. چندین مکانیسم بالقوه ممکن است این یافته ها را توضیح دهند. GI پایین تا متوسط و منبع فیبر غذایی میوههای خشک (حدود 3 تا 8 گرم فیبر در هر ¼ فنجان یا 60 میلیلیتر، که معادل یک وعده غذای راهنمای غذای کانادا است23) عواملی هستند که هر دو فوایدی برای قند خون دارند. کنترل و کاهش خطر دیابت در کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده 24،25،26،27 و مطالعات کوهورت آیندهنگر28،29،30. تصور می شود که فیبر چسبناک و ماتریس غذای کامل آنها از دیگر عوامل کاهش پاسخ گلیسمی باشد. میوه های خشک همچنین منبع خوبی از فیتوکمیکال ها (مانند اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و غیره) هستند که ممکن است در اصلاح قند خون و خطر دیابت نقش داشته باشند. مکانیسم بالقوه دیگر ممکن است مربوط به نوع قند موجود باشد. فروکتوز، قندی با GI پایین، 23 تا 50 درصد از کل محتوای قند میوه های خشک را تشکیل می دهد33،34. در بررسیهای سیستماتیک و متاآنالیز کارآزماییهای تغذیهشده کنترلشده، نشان دادیم که دوزهای کوچک فروکتوز (بهعنوان ≤ 36 گرم در روز بر اساس موارد زیر تعریف میشود: 3 وعده غذایی در ≤ 10 گرم در وعده غذایی و 2 میان وعده در 36 35 دوز و بیشتر از فروکتوز (متوسط، 60 گرم در روز) 36 در ازای سایر منابع کربوهیدرات، سطح HbA1c را به ترتیب 0.4 و 0.53 درصد کاهش داد. این سطح کاهش از آستانه معنی دار بالینی 0.3٪ پیشنهاد شده توسط FDA ایالات متحده برای توسعه داروهای ضد هیپرگلیسمی خوراک